Selasa, 12 Februari 2013

BANTUAN SEGERA DIPERLUKAN.
LUKMAN HAKIM MENUNJUKKAN BEG URIN YANG SENTIASA DIPAKAI OLEHNYA.


KUANTAN : Seorang remaja yang menderita akibat kanser usus memerlukan RM 15,000 bagi menjalani pembedahan yang dijadualkan pada 26 Feb ini.

Pembedahan yang sepatutnya pada 29 Januari ditunda pada 26 Feb ini. Ada hikmah tarikh ditunda bagi membolehkan bapanya Chairil Anwar Othaman meneruskan usaha mencari dana untuk anaknya.

Chairil Anwar berkata anaknya Lukman Hakim sudah menjalani pembedahan pada 2009 dan hanya menggunakan beg urin sepanjang masa bagi memudahkan membuang air kecil.

Lebih menyedihkan apabila melihat Luqman Hakim terpaksa menahan kesakitan apabila beg urinnya tersumbat dan tidak dapat membuang air kecil.

Chairil Anwar berkata, anaknya terpaksa berhenti belajar ketika tahun empat kerana ada rakan yang teruja melihat beg urin sehingga tertarik mengakibatkan luka dan membahayakan dirinya.

Anak sulung daripada 5 beradik itu kini dihantar ke kedah sejak sebulan lalu bersama ibunya Noraliza ramli sebagai persediaan menjalani pembedahan di Hospital Alor Setar.

Chairil Anwar berharap anaknya kembali pulih dan dapat hidup normal seperti rakannya yang lain selepas menjalani pembedahan kelak.

semoga Lukman Hakim sembuh seperti rakan2 sebaya yang lain walaupun doktor memberitahu 50-50.Ajal dan Maut di tangan tuhan.

Kepada sesiapa yang ingin membantu saudara kita yang benar2 memerlukan bantuan sila menghubunginya. (0199210603) atau datang sendiri ke rumahnya di PERKAMPUNGAN PERMATANG BADAK KUANTAN.

Semoga kita bersama2 membantu saudara kita di dalam kesusahan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Klik Disini